riteh-fasada.jpg

Preddiplomski stručni studij strojarstva

Voditelj  doc. dr. sc. Marino Brčić

Novosti

  • Published
    28. rujna 2017.

    Obavijest o početku održavanja nastave

    Nastava iz kolegija Njemački jezik i Engleski jezik I na stručnom studiju Strojarstva započet će u 2. tjednu nastave, dakle s ponedjeljkom 9. listopada o.g prema rasporedu.

    Obavijest o podijeli u dvije grupe za studente koji su upisali kolegij Engleski jezik I bit će na isti način naknadno objavljena.

O studiju

Informacija o mogućnosti i načinu upisa studija prijelazom s drugih visokih učilišta:

Upisi

Trajanje studija

3 – godišnji ustroj

Uvjeti upisa na studij

Kompetencije, osposobljenost te nastavak studija

Preddiplomski stručni studij strojarstva ima za cilj osposobljavanje stručnjaka strojarstva za rad na izvršavanju složenih operativnih poslova kod razrade projekata strojarskih konstrukcija, odnosno složenih operativnih poslova planiranja, pripreme, unapređenja i kontrole tehnoloških i proizvodnih procesa i planiranja, organiziranja i vođenja proizvodnih, odnosno energetskih postrojenja. Pri tome je njihovo radno mjesto prvenstveno u pogonu, odnosno terenu, a u manjoj mjeri u uredu.
Odluči li se student za nastavak studija, on će biti moguć na onim ustanovama koje nude diplomski stručni studij strojarstva. Također, bit će moguć nastavak na diplomskom sveučilišnom studiju strojarstva Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prema posebnim uvjetima upisa koje određuje Fakultetsko vijeće.

Stručni naziv

Stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer / stručna prvostupnica (baccalaurea) inženjerka strojarstva (bacc. ing. mech.)

 

IMG_0248.jpg